Burn-out Preventiebeleid

Burn-out Preventiebeleid

Heeft uw bedrijf te maken met een hoger ziekteverzuim?

Ziet u talentvolle werknemers steeds vaker uitvallen door ziekte, stress of burn-out?
Hoe kan u als verantwoordelijke de signalen herkennen van een burn-out?
 

Is uw bedrijf burn-out vrij?

Een aanhoudende balansverstoring tussen werkdruk en draaglast ondermijnt de mentale fitheid van de werknemer. Stress en burn-out laten niet enkel sporen na bij de getroffen werknemer, maar hebben ook een impact op bedrijfsniveau. Talentvolle werknemers vallen onverwacht uit waardoor de werkdruk bij de naaste collega’s nog verhoogt. 

Hoe kan Job-Link helpen? 

Job-Link ondersteunt uw bedrijf in het opzetten van een proactief burn-out beleid: sensibiliseren, open communicatie op organisatieniveau, signaalherkenning, zelfredzaamheid verhogen, ondersteuning tijdens herstelproces… elk element in het proces is van fundamenteel belang!

3-daagse opleiding voor leidinggevenden en HR-medewerkers

Job-Link organiseert drie (inter)actieve opleidingsdagen voor leidinggevenden en HR-medewerkers:  

DAG 1
Deelnemers maken uitgebreid kennis met het concept burn-out. Het algemene kader wordt geschetst; wat is een burn-out tot signaaldetectie bij werkgever en werknemer. 

DAG 2
We bekijken het wettelijke en juridische kader rond burn-out in uw organisatie. Zinvolle vragen zoals: ‘Hoe kan burn-out in een organisatie gemeten worden?’ en ‘Hoe kan de impact ervan geregistreerd worden?’ komen aan bod. 

DAG 3
Het huidige beleid wordt geëvalueerd. Deelnemers worden geprikkeld om actief aan de slag te gaan en een eerste stap te zetten naar een vernieuwend en efficiënt burn-out preventiebeleid. Tijdens het opstellen van een actieplan vertrekken we vanuit vragen of probleemstellingen van de deelnemers. 

Preventiebeleid burn-out waarom? 

Een sterk onderbouwd en proactief burn-out beleid verschuift de focus van klacht naar kracht met een optimale talentontwikkeling en gelukkige werknemers tot gevolg. Het ziekteverzuim daalt waardoor de continuïteit in uw bedrijf gegarandeerd wordt.  

Mijn bedrijf heeft interesse in de opleiding burn-out preventie. Link naar de inschrijvingspagina
Neem contact op met Job-Link of schrijf u hier in. >>

info@job-link.be
T 016/46 81 20

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x