Stages

Stages

Individuele begeleiding van werkzoekenden

Job-Link begeleidt werkzoekenden met een arbeidsbeperking in hun zoektocht naar werk in elke denkbare beroepscategorie. Het is de expertise van Job-Link om de individuele mogelijkheden, talenten en interesses van de werkzoekende in kaart te brengen en perfect af te stemmen op een passende job op de werkvloer. Daarbij ligt de focus nooit op de ‘beperkingen’ maar altijd op de ‘mogelijkheden’.

Heeft u als werkgever ruimte voor een stage?

Als werkgever kan u een stage aanbieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking in zeer uiteenlopende functies. Belangrijk is dat de stage perfect aansluit bij de interesses en capaciteiten van de stagiair én dat het om een reële functie binnen uw bedrijf gaat. Een stage kan resulteren in een GIBO (Gespecialiseerde individuele Beroepsopleiding). Dit is een variant op de klassieke IBO, maar dan voor personen met een arbeidsbeperking. 

GIBO = Win+Win

Een GIBO stage is een excellente kans voor een werkzoekende om OP de werkvloer een job te leren. Voor de werkgever is het een kans om iemand kosteloos op te leiden en gedurende de volledige stage zijn team te versterken met een gratis werkkracht. De voorwaarde is dat na de stage een vast contract wordt aangeboden en de werknemer in dienst blijft voor minimaal de duur van de GIBO. De jobcoaches van Job-Link zorgen uiteraard voor een goede begeleiding en een opvolging voor, tijdens en na de stage.

Hoe kan Job-Link helpen? 

Adviseren over aanwerving en tewerkstelling van mensen met een beperking
- Ondersteuning bij aanvragen van loonsubsidies 
- Basisopleidingen bij Job-Link ter voorbereiding van de stage
- Administratieve ondersteuning van het traject 
- Intensieve ondersteuning tijdens inwerkperiode
- Opvolging en coaching op de werkvloer
- Aanbieden van begeleiding en infosessies rond de arbeidsbeperking 
- Evolutieproces bespreken 
- … 

Denk je aan een specifieke job of stageplaats in uw bedrijf die ingevuld kan worden via Job-Link? Contacteer Job-Link om de mogelijkheden te bespreken >>

info@job-link.be
T 016/46 81 20
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x