Taalcoaching

Taalcoaching

Heeft u een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst die de Nederlandse taal niet voldoende onder de knie heeft of zich niet goed kan uitdrukken? 
Heeft u een nieuwe medewerker die beschikt over uitstekende capaciteiten, maar die een Nederlandse taalachterstand heeft? 
 

Taalondersteuning op maat

Job-Link biedt taalondersteuning op de werkvloer voor anderstaligen met een arbeidsbeperking. Het betreft een individuele taalcoaching-op-maat die inzet op communicatieve vaardigheden door de huidige werkomgeving, het takenpakket en de procedures te herbekijken. Geen Nederlandse lessen, wel reële situaties op de werkvloer die het uitgangspunt vormen van deze taalcoaching. 

Werkomgeving, collega’s & team

Elke jobcoach werkt rond de specifieke jobinhoud van de werknemer, maar onze methodiek zet sterk in op het actief betrekken van de werkomgeving en het team. Elke collega kan het leerproces ondersteunen en helpen om een taaltoegankelijke werkvloer te creëren. Ook de werkgever kan de integratie ondersteunen op organisatieniveau met diversiteit, duurzaamheid en kwaliteitsvolle tewerkstelling in de arbeidsmarkt tot gevolg. 

Via de taalcoaching helpt Job-Link om: 

- Informele en formele contacten leggen met collega’s
- Algemene gesprekken voeren
- Werkgerelateerde woordenschat inoefenen 
- Werken aan uitspraak aan de hand van geluidsfragmenten
- Onthaal klanten inoefenen door rollenspel
- Takenlijsten hertalen of uitwerken in pictogrammen
- Taalbeleid van organisatie herbekijken
- …  

Mijn bedrijf heeft interesse in een individuele taalcoaching voor anderstalige werknemers met een arbeidsbeperking. Neem contact op met Job-Link >>

info@job-link.be
T 016/46 81 20

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x

<
>
x